Grondstoffen
Patisserie Linnick bereidt en creëert haar producten op ambachtelijke wijze. Er wordt voortdurend getracht om smaken en texturen op een originele en verassende wijze te combineren, zodat deze perfect op elkaar zijn afgestemd.
Om de kwaliteit en versheid van de creaties te kunnen waarborgen, besteedt Patisserie Linnick de grootst mogelijke zorg aan de grondstoffen. Er wordt met grote zorgvuldigheid gekeken naar waar en bij wie deze worden ingekocht. Bovendien wordt, indien het kan, gebruik gemaakt van grondstoffen die voldoen aan de beginselen van fairtrade en duurzaamheid.
Nick en Linda streven ernaar om zoveel mogelijk openheid en eerlijkheid uit te stralen. Daarom hieronder een paar voorbeelden van waar en bij wie sommige grondstoffen worden ingekocht.
Chocola en koffie worden onderaan apart beschreven.
N Voor de kalfssaucijzen wordt scharrelvlees van Slagerij Peter in de Van Woustraat gekocht.
N De beste noten en gedroogde vruchten worden bij De Nootzaak Jan Gotjé ingekocht
N Het verse fruit komt bij Groenteman Wessels op de Koninginneweg vandaan.
N De verse scharreleieren worden gekocht bij Marko Kleijer Eierhandel in Putten.
N Voor de Franse producten is de fijnste bloem geselecteerd. Deze komt dan ook vanzelfsprekend uit Frankrijk en heeft het Label Bagatelle Rouge.
N Enzovoort, enzovoort. Achter elke grondstof zit wel een verhaal…