Grondstoffen

Patisserie Linnick bereidt en creëert haar producten op ambachtelijke wijze. Er wordt voortdurend getracht om smaken en texturen op een originele en verassende wijze te combineren, zodat deze perfect op elkaar zijn afgestemd.

Om de kwaliteit en versheid van de creaties te kunnen waarborgen, besteedt Patisserie Linnick de grootst mogelijke zorg aan de grondstoffen. Er wordt met grote zorgvuldigheid gekeken naar waar en bij wie deze worden ingekocht. Bovendien wordt, indien het kan, gebruik gemaakt van grondstoffen die voldoen aan de beginselen van fairtrade en duurzaamheid.

Nick en Linda streven ernaar om zoveel mogelijk openheid en eerlijkheid uit te stralen. Daarom hieronder een paar voorbeelden van waar en bij wie sommige grondstoffen worden ingekocht.

Chocola en koffie worden onderaan apart beschreven.

N     Voor de kalfssaucijzen wordt scharrelvlees van Slagerij Peter in de Van Woustraat gekocht.

N     De beste noten en gedroogde vruchten worden bij De Nootzaak Jan Gotjé ingekocht

N      Het verse fruit komt bij Groenteman Wessels op de Koninginneweg vandaan.

    De verse scharreleieren worden gekocht bij Marko Kleijer Eierhandel in Putten.

N     Voor de Franse producten is de fijnste bloem geselecteerd. Deze komt dan ook vanzelfsprekend uit Frankrijk en heeft het Label Bagatelle Rouge.

N     Enzovoort, enzovoort. Achter elke grondstof zit wel een verhaal…

Valrhona chocolade

Als Patisserie Linnick hebben wij gekozen om met de hoogwaardige Valrhona chocolade te werken vanwege de onovertroffen kwaliteit en uiterst fijne aroma’s.

Valrhona is een Franse chocolade fabrikant gevestigd in het kleine stadje Tain-l’Hermitage in Hermitage, een wijnbouwgebied in de buurt van Lyon. Het bedrijf is opgericht in 1922 door patissier Alberic Guironnet.
Valrhona richt zich hoofdzakelijk op topkwaliteit luxe chocolade.

Er zijn weinig chocoladefabrikanten die zelf planter geworden zijn, laat staan eigen cacaoplantages hebben. Dit om de cacao beter te leren kennen, de kwaliteit ervan volledig te controleren en om de uitzonderlijke smaak van zijn cacaoproducten te garanderen. Ook ziet men erop toe dat eerlijke werkomstandigheden -volgens de Fairtrade richtlijnen- worden nageleefd. Valrhona beheert alle stappen van het productieproces. Selecteurs, planters en marktonderzoekers, alle experts van Valrhona, ondernemen over de hele wereld een gepassioneerde zoektocht naar de beste kwaliteit.

Valrhona is zelf eigenaar van cacaoplantages in Venezuela, maar heeft ook plantages in Caraïben, Brazilië, Madagaskar, Ghana en Java. De terroir, de bomen, de mensen, alle factoren spelen een hoofdrol om tot een buitengewone cacao te komen. Al onze bonbons worden met speciale Grand Crus chocolade gemaakt. Dit is chocolade die is gemaakt van bonen van de oogst van één jaar van een bepaalde plantage.

Door te werken met dit toonaangevende product, staat ons vakwerk garant voor unieke creaties, gebaseerd op exclusieve en originele recepten, die door Nick en Linda met culinaire passie en liefde voor het vak worden gemaakt.

Puro Koffie

Patisserie Linnick heeft gekozen voor de biologische koffie van het merk Puro Coffee. Deze heerlijke koffie voldoet aan alle duurzaamheidscriteria. Het is gelabeld als 100% Arabica Fairtrade Organic Coffee. Puro Coffee werkt in partnerschap met de organisatie World Land Trust. Men beschermt het tropisch regenwoud, biedt eerlijke en sociale werkomstandigheden aan telers en arbeiders en komt op voor de 2 P’s: People and Planet.

Deze zuivere koffie is gewoon te koop bij Patisserie Linnick. Indien gewenst serveren Nick en Linda u deze koffie in de patisserie, waarbij u op uw gemak iets lekkers kunt nuttigen. En voor diegenen die daarvoor geen tijd hebben, bestaat de mogelijkheid om hun kop koffie voor onderweg mee te nemen.

Go top