OVER ONS

Linnick-over-ons-afbeelding

Linda van der Lee en Nick van Doorn zijn samen Patisserie Linnick.

Ze leerden elkaar kennen als werknemers bij Patisserie Holtkamp. Het heeft niet lang geduurd voordat bij hen de vonk oversloeg. Uiteindelijk heeft Nick daar zo’n 15 jaar gewerkt als chef  patissier. Linda vertrok wat eerder en werkte tussentijds bij een advocatenkantoor in Amsterdam.

Niet alleen delen ze hun liefde voor elkaar, ze delen ook hun liefde en passie voor de patisserie. Het was dan ook niet meer dan logisch dat het idee om een eigen zaak te beginnen, langzaam maar zeker vaste vorm begon te krijgen.

In september 2014 werd de wens dan ook werkelijkheid. Nick en Linda openden de deuren van Patisserie Linnick in Amsterdam-Zuid.

De ambities waren vanaf het begin hoog.

Zo waren de vele, ter inspiratie dienende trips naar Parijs de bouwsteen van wat het assortiment van Patisserie Linnick zou gaan worden. Met als basis de verfijnde en ambachtelijke Franse patisserie, wisten ze dat Patisserie Linnick veel meer moest zijn dan dat. En zo begonnen ze hun eigen recepten te creëren met eigenschappen als moderniteit, exquise smaakbelevingen en bijzondere texturen. Ook werden er nieuwe, tot dan toe ongebruikelijke combinaties van smaak en ingrediënten toegepast.

Dat alles heeft een breed assortiment opgeleverd dat opmerkelijk en zelfs uniek mag worden genoemd.

Al met al bieden Nick en Linda een keur aan kwalitatief hoogstaande, maar zeker ook qua prijs toegankelijke producten. Alles wordt met passie bereid, waarbij er met de beste grondstoffen wordt gewerkt. Hun creaties geven u een ware smaaksensatie en zijn bovenal een lust voor het oog. Nick en Linda vonden dat hun winkel annex bakkerij/chocolaterie een open en eerlijk karakter moest uitstralen. Daar zijn ze zeer goed in geslaagd. Een recensent op internet beschreef de entree van het pand treffend als volgt:  “…alsof je het New York van de jaren 20 binnentreedt…”  De klant overziet vanuit de winkel het hele pand, waarbij de achterliggende bakkerij door een prachtige glaswand volledig zichtbaar is. De open chocolaterie grenst direct aan de stoere winkeltoonbank, zodat er direct contact tussen klant en medewerker mogelijk is.

Gelet op de originaliteit van de aangeboden producten, als ook de toegankelijkheid die Nick en Linda bieden, zou hun Patisserie Linnick wellicht over enige tijd wel eens een plek in de top van de Amsterdamse Patisserieën kunnen verdienen.

Hun droom is uitgekomen: Patisserie Linnick is een feit.

Het is in alle opzichten de moeite waard om eens een kijkje te komen nemen in deze bijzondere winkel. En ja, zij bieden u desgewenst ook letterlijk een kijkje in de keuken.

U bent van harte welkom om eens een kop koffie met iets lekkers te komen nuttigen.

Hopelijk tot ziens.

Nick van Doorn

Nick van Doorn is patissier en werkte bijna vijftien jaar als chef patisserie bij de befaamde patisserie Holtkamp.

Linda van der Lee

Linda van der Lee neemt de winkel en zakelijke kant van Patisserie Linnick voor haar rekening.

Go top